Yksisarviskakut

5/12/2017


Hei vaan pitkästä aikaa! Viimeksi pääsiäisen aikoihin ennättänyt blogia päivittelemään, kiireinen kevät...
Kakkuja olen tehnyt paljon, mutta samankaltaisten reseptien vuoksi eivät päädy aina blogin puolelle. Kuvia kakuista ja muista aikaansaamisista päivittelen useammin instagramiin ja facebookiin, joten jos et vielä seuraa blogia sieltä, niin ylävalikon seuraa painikkeesta pääset kyseisille sivuille.

Nyt tein niin hauskat ja kauniit kakut, että pakko laittaa kuvia tännekin.
Kakkupohjan ohje löytyy täältä, näissä vain tuplana per kakku. Kakuissa täytteenä on suklaa-vanilja ja suklaa-mansikka. Kuorrute on marenkivoikreemiä, joka löytyy lähes kaikkien kakkujeni päältä, eri värisenä ja eri makuisena vain. Marenkivoikreemi on hyvä eriste sokerimassakuorrutteen alle ja sillä voi tehdä myös pursotuksia, kuten näihin yksisarvis kakkuihin tein. Luotto-ohjeeni on lainattu Kakkukatrin blogista. Ohjeesta riittää yhden kakun kuorruttamiseen.


Yksisarvisten sarvet ja korvat on sokerimassaa. Sarvet on tehty kahdesta sormen paksuisesta noin 20 cm pitkästä pötkylästä, jotka on kierretty toisiinsa (elintarvikeliima auttaa tässä asiassa) ja laitettu grillitikku pitämään kokonaisuutta kasassa. Massojen kuivuttua maalasin ne kultaisella elintarvikemaalilla.
Pursotuksiin käytin ylijäänyttä kreemiä, jonka värjäsin pinkiksi. Pursotusten väleissä on marenkeja ja kukkia sokerimassasta. Yksisarvisten silmät on mustaa sokerimassaa.

Ihanaa (toivottavasti jo nyt alkavaa) kevättä!
Katso myös nämä

0 kommenttia