Mango-passion pavlovat

4/17/2017


Koko pääsiäinen on mennyt leipoessa ja syödessä, mikäs sen parempaa! Meillä vietettiin 12 vuotis syntymäpäiviä ja tarjolle tein näitä ihanan kevyitä ja raikkaita mango-passion pavlovia mansikka-kermakakun ja lohivoileipäkakun kaveriksi. En ollut aikasemmin valmistanut pavlovia, mutta koska olen kovin ihastunut itsetehtyihin marenkeihin, ajattelin näiden olevan se mun juttu.
Nämä pavlovat saivat marenkipohjan päälle mascarponevaahdon ja pääsiäisen keltaisen mango-passion hillokkeen.

Marenkipohjainen pavlova on nimetty venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan. Nimityksen ja nimensä perusteella voisi kuvitella sen myös olevan venäläinen jälkiruoka, mutta Pavlova onkin Australian ja Uuden-Seelannin keittiön tärkeä osa.


Marenkipohjat:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl sitruunanmehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen vaahtoon. Sekoita sokerin lisäämisen loppuvaiheessa perunajauho ja lopuksi sitruunanmehu. Marenkivaahto on valmista, kun se on kiiltävää ja jää pystyyn nostettaessa. Pursota noin 8 cm kokoisia kiekkoja pellille. Kuivata marengit 100 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Mascarponevaahto:
2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa

Vaahdota kerma. Vatkaa mascarpone vaahdon sekaan. Pursota vaahto marenkikiekkojen päälle.

Mango-passion hilloke
1 mango
2 passionhedelmää
2 dl vettä
1/2 dl hillosokeria

Kuutioi mango pieneksi. Laita mangot, passionhedelmien sisukset, sekä vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Laita noin ruokalusikallinen hilloa pavlovien päälle.



Katso myös nämä

0 kommenttia