Punaherukka-suklaa kakku

3/19/2017



Nyt tuli tehtyä kakku ihan vain perheen iloksi ja samalla testattua ihanan kirpeä punaherukkamousse. Olen tämän vuoden puolella tehnyt monta kakkua perheelle, ystäville ja tutuille ja lähes aina täytteeksi toivotaan jotain raikasta. Tämän kakun täytteet sopivat niin hyvin yhteen, että voisin jopa uskaltaa sanoa tämän olevan paras yhdistelmä. Tai ainakin yhdistelmä, jossa makea ja kirpeä kohtaavat täydellisesti! Joko valuu vesi kieleltä? Kakku on pieni ja se on mitoitettu maksimissaan kymmenelle hengelle.

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2/3 osa) ja peunajauhoja (1/3 osa), näitäkin yhtä paljon kuin munia ja sokeria. Laita jauhojen sekaan kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Siivilöi jauholasillinen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 astetta noin 40 min.

Punaherukkamousse:
100 g punaherukoita
2 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sauvasekoittimella/tehosekoittimella punaherukat tasaiseksi. Yhdistä kermavaahto, punaherukat ja vaniljakreemijauhe yhteen ja sekoita tasaiseksi.

Suklaamousse:
100 g suklaata
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja kaada ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen.

Kuorrutus:
150 g voita (suolaton/vähemmän suolainen)
4 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
tilkka maitoa
punaista pastaväriä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi "vaahdoksi" ja lisää tomusokeria hiljalleen joukkoon. Lisää tuorejuusto, maito ja väri ja sekoita tasaiseksi.

Suklaaganache:
100 g suklaata
1 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa kippoon. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja kaada puolet suklaan päälle. Anna suklaan sulaa kermaan noin 30 sekuntia ennen kuin sekoitat. Kaada loput kermasta vielä päälle ja sekoita tasaiseksi.

Koristeeksi punaherukoita ja marenkia. Marengin ohjeen löydät täältä.


Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Levitä suklaamousse maidolla kostutetulle pohjalle. Nosta keskimmäinen pohja päälle ja kostuta. Levitä punaherukkamousse ja laita päällimmäinen pohjalevy päälle. Nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Kuorruta voikreemillä palettiveistä tai nuolijaa apuna käyttäen. Teen kuorruttamisen yleensä kahdessa osassa. Ensin todella ohuelti, ns. murukerros, jossa kuorrute sitoo murut kiinni. Ensimmäisen vaiheen jälkeen hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu. Sitten toinen kerros, jonka silotan tasaiseksi (tämä on mulla haastavin osuus). Sitten takaisin jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Suklaaganachen levittämisen olen joutunut opettelemaan. Ganache levitetään jääkaappikylmälle pinnalle, jotta se jähmettyy nopeasti. Se ei myöskään saa olla liian kuumaa, eli odottele hetki valmistumisesta ennen kuin kaadat sen kakun pintaan. Suklaaganache kannattaa kaataa keskelle kakkua ja tasoittaa esimerkiksi lusikan/veitsen/nuolijan/palettiveitsen avulla. Jos haluat valumia, niin voit auttaa työntämällä ganachea reunoille ja vähän yli.


Katso myös nämä

0 kommenttia