Laskiaispullat

2/25/2017



Aurinkoista laskiaisviikonloppua!

Laskiaispullien ohjetta meinasin laitella tämän viikonlopun kunniaksi. Ja se ikuinen kysymys kummalla täytteellä; hillolla vai mantelilla? No molemmilla tietysti!

Pullataikina:
5 dl maitoa
1 kananmuna
n. 13-15 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
kardemummaa
200 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhojen joukkoon hiiva ja lisää jauhot vähitellen maitoseokseen. Sulata voi ja lisää taikinaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Leivo taikinasta pullia ja kohota niitä vielä liinan alla.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.
Paista 225 astetta noin 10 min.

Täyte:
4 dl vispikermaa
mansikka- tai vadelmahilloa
mantelimassaa



Katso myös nämä

0 kommenttia