Synttäritarjoilut x 2

1/10/2017Meillä on vietetty kuukauden sisään molempien tyttöjeni syntymäpäiväjuhlia. Päätin koota tähän postaukseen edellisten juhlien tarjottavat, jos niistä olisi apuja juhlia suunnitellessa. Kun itse lähden miettimään tarjoiluja, otan ystäväni Googlen avuksi. Päänvaivaa tuottaa usein mitä suolaista tarjottavaa keksii, ettei joka kerta ole sitä samaa (vaikkakin hyvää!) kinkkupiirakkaa. Kaksi-kolme suolaista ja makeaa, sekä keksit, sipsit, popparit ja namit ovat olleet aika vakio meidän juhlissa. Ei mitään liian hienoa ja erikoista, vaan kaikille maistuvaa. Joskus olen koonnut salaattibuffan, jossa ainakin erityisruokavaliot ja allergiat saa helpoiten otettua huomioon. Ystäväperheen lapsen juhlissa saimme koota itse tortilloja ja mielestäni tämä oli aivan loistava idea!


Seitsemänvuotias vietti kahdet syntymäpäiväjuhlat; sukulaiset ja koulukaverit erikseen.
Kaverisynttäreille tehtiin helpoista helpoin jäätelökakku. Ostin valmiit litran jäätelöpaketit vaniljaa ja minttusuklaata. Irtopohjavuokaan keksipohja dominoista ja jäätelöt kerroksittain ohuina siivuina päälle. Sitten vain pinnan tasoitus, koristelu ja pakastimeen odottamaan h-hetkeä. Suolaisena toimivat porkkana- ja kurkkutikut dippien kanssa, sekä sipsit, popcornit ja suolatikut. Keksejä ja karkkia oli myös tarjolla.
Sukulaisille tarjottiin näitä:
- Pizzaa
- Lohi-ruisnappeja
- Cocktailpiirakoita erilaisilla lisukkeilla (munavoita, juustoja, leikkeleitä ja vihanneksia)
- Synttärikakku mansikka- ja mustikkatäytteillä
- Sitruunakakkua
- Mokkapaloja


Uudenvuodenpäivänä vietetyt yksivuotis-synttärit sujuivat ilman minkäänlaisia etukäteis-suunnitelmia. Joulun touhotus ja kaikki kiireet veivät täysin huomion muualle ja olinkin uudenvuoden aattoiltana tyhjän pään ja ostoslistan kanssa kaupassa. Tuli tehtyä vähän sillä meiningillä mitä kaapista löytyy jo valmiina ja täydennetään puuttuvat pakolliset. Ensimmäisen kuvan ihanat nallehahmot olin kuitenkin tehnyt jo hyvissä ajoin. Sokerimassa nallet löysin @marsispossun istatilistä.
Kaikesta hässäkästä huolimatta tarjottavat olivat oikein maittavia:
- Kinkkuvoileipäkakkua
- Tonnikala-sipulipiirakkaa
- Salami-paprikapiirakkaa
- Synttärikakku suklaatäytteellä
- PorkkanakakkuaMitäs teidän juhlapöydässä on yleensä tarjolla?

Katso myös nämä

0 kommenttia