Suolakinuskikakku

1/26/2017


Suolakinuskikakku lähti juhlimaan sairaanhoitajaksi valmistunutta. Kakussa on kaakaopohja ja täytteenä aprikoosihilloa ja suolakinuskimoussea. Kuorrute on mascarpone-marenkivoikreemiä jonka päälle laitoin valmiista kinuskikastikkeesta kuvassa näkyviä "raitoja". Koristeina kakussa on ananaskirsikoita, marenkia ja fudgekuutioita ja se on mitoitettu 20 hengelle.

Pohja:
8 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2/3 osa) ja peunajauhoja (1/3 osa), näitäkin yhtä paljon kuin munia ja sokeria. Laita jauhojen sekaan kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Siivilöi jauholasillinen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 astetta noin 40 min.

Täyte:
5 dl kuohukermaa
5 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 dl vispikermaa
1 dl vaniljakreemijauhetta

1 prk aprikoosihilloa/marmeladia

Mittaa fariinisokeri, suola ja kuohukerma kattilaan. Keitä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntumaan. Siirrä seos kylmähauteeseen ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Tämän vaiheen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Vatkaa TÄYSIN jäähtynyt kinuski vaahdoksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se kinuskivaahtoon. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kuorrutus:

4 kananmunanvalkuaista
200 g sokeria
250 g voita
1 prk mascarponejuustoa

Laita valkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteen päälle. Vatkaa valkuaisia ja sokeria niin kauan, että seos on kuumaa ja sormella koittaessa et tunne sokerikiteitä. Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Kun seos on viilennyt, lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä samalla vatkaten.
Vatkaa mascarpone lopuksi joukkoon.




Katso myös nämä

2 kommenttia