Polka Rocky Road

12/05/2016


Joulukuussa blogit on täynnä mitä ihanampia joulukalentereita ja niitä olenkin nyt ahkerasti seuraillut. Omaan blogiin en lähtenyt toteuttamaan joulukalenteria ja ainoa syy tähän on ajan puute.
Bongasin hauskan idean Minnan Ku ite tekee blogista, jossa jo toista vuotta oli suunnitteilla yhteisjoulukalenteri. Ilmoittauduin heti mukaan ja pääsin toteuttamaan oman joulukalenteriluukkuni, mahtavaa!

Joulukalenteriin päätin tehdä piparmintun makuisia Polka Rocky Road paloja. Polka on oma lemppari ja aina kun on saatavilla, irtispussi täyttyy niistä. Tämä on kiva tuliainen, lahja ystävälle tai vaikka lapsen opettajalle. Kääräise kauniiseen paperiin tai purkkiin ja nauha päälle. Ruokalahjat ovat nyt suosittuja!

Samainen ohje löytyy siis Ku ite tekee blogista, johon pääset tästä. Käykää katsomassa mitä ihania jouluisia leivonnaisia ja askarteluohjeita luukuista on jo paljastunut!

200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
20 g voita
150 g polka-karkkeja
80 g vaahtokarkkeja

Murskaa polka-karkit pieniksi (muovipussi ja vasara toimii hyvin). Paloittele myös vaahtokarkit, jos käytät isoja. Vuoraa suorakaiteen muotoinen astia leivinpaperilla.
Paloittele suklaat ja voi astiaan. Sulata mikrossa.

Sekoita karkit sulaan suklaa-voi seokseen ja lusikoi leivinpaperille. Laita jääkaappiin ja leikkaa palasiksi kun suklaa on kohmettunut.Katso myös nämä

3 kommenttia

 1. Ihana idea, täytyy varmaan tehdä näitä joululahjaksi :) Mitä luulet, kauanko nämä säilyvät hyvinä? Voiko tehdä kuinka paljon ennen joulua valmiiksi jos laittaa lahjaksi :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Susanna! Säilyttäisin jääkaapissa noin viikon verran. Nämä on kyllä nopea tehdä, joten ehkä siinä kaiken muun joulukiireen keskellä kerkiää:)
   Mukavaa joulunaikaa sinulle!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) Mukavaa joulua sinullekin !

   Poista