Piparimutakakku

12/10/2016


Jatketaan piparilinjalla! Tällä kertaa vuorossa on tämä ihastuttava mutakakku, jossa on mukana joulun mausteet. 
Tykkään kehitellä omia tai muuttaa valmiita reseptejä oman näköiseksi, enkä kopioi reseptejä blogiini, mutta nyt tehdään poikkeus. Ohje löytyi Pirkka lehdestä. Tämä piparimutakakku sopii juuri joulunodotukseen ja miksei joulupöytäänkin. Tuhti mutakakku on täydellistä vaniljajäätelön kanssa.

Piparimutakakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan ja se riittää Pirkan mielestä 16 hlölle, minun mielestä 10 hlölle:)

200 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
tomusokeria koristeluun

Sulata voi kattilassa. Nosta pois liedeltä ja laita paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaaseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. 
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja siivilöi joukkoon. Sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista 200 astetta noin 20 min. 
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Halutessasi kuviopinnan, laita reikäkuvioitu kakkupaperi tai pitsiliina kakun päälle ja ripottele tomusokeri sen päälle. Nosta sabluuna varovasti pois.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.




Katso myös nämä

0 kommenttia