Luumu macaronit

12/22/2016


Vielä yksi joulun tarjottavista; herkulliset luumu macaronit. Nämä macaronit ovat ystäväni ideoimat ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiset. Täyte on valmista luumumarmeladia, johon on lisätty tuorejuustoa.
Me menemme jouluna vanhemmilleni valmiiseen pöytään ja minun tehtävänä on huolehtia kahville jotain hyvää. Tein nämä jo nyt valmiiksi ja laitoin pakastimeen odottamaan aattoa.
Macaronit voi pakastaa täytettynä, ne sulavat ihan hetkessä. Myös pelkkiä kuoria voi pakastaa ja ne kestävätkin pidemmän säilytyksen, kuin täytetyt.

Kuoret:
2 kananmunan valkuaista
20 g sokeria
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
elintarvikeväriä

Täyte:
100 g luumumarmeladia
50 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä samalla vatkaten. Värjää valkuaisvaahto haluamallasi värillä.
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri yhteen. Tässä kohtaa käytän sauvasekoitinta, jotta ovat varmasti kunnolla sekaisin. Lisää tomusokeri-mantelijauhe seos erissä siivilän läpi valkuaisvaahtoon. Sekoita kääntelemällä lastan tai nuolijan avulla.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pieniä, halkaisijaltaan noin 3-4 cm kokoisia kiekkoja. Anna macaronien kuivettua puoli tuntia ennen paistamista.
Paista 125 astetta 15 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset yhteen.

Irroita jäähtyneet macaron kuoret varovasti leivinpaperilta. Laita noin 1 tl verran täytettä kuoren sisäpinnalle ja paina varovasti kansi päälle.




Katso myös nämä

2 kommenttia

  1. Moi,

    Millaista elintarvike väriä olet käyttänyt? Omat macaronini epäonnistuvat aina, koska en ole löytänyt mistään jauhemaista elintarvikeväriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Suosittelen pastavärejä eli niitä tahnamaisia. Löytyy ruokakaupoista ainakin dr.Oetkerilta. Parhaimmat värit ovat mielestäni Wiltonin, niitä olen ostanut Confetista.
      Väri kannattaa sekoittaa valkuaisvaahtoon, ennen muita aineksia!
      Hyvää joulunodotusta sinulle:)

      Poista