Koiramäki synttärikakut

12/05/2016


Nämä kesäiset Koiramäki-kakut matkasivat ystäväni tyttären syntymäpäiväjuhliin. Oma nimikkohahmo valikoitui kakkujen tähdiksi, Elsa.
Istuvaan Elsaan otin mallia Rouva Veen-blogista ja toinen luonnistui jo ilman mallia. Näitä oli hauska tehdä!

Kakkupohjat tein lasitekniikalla, joka onnistuu aina ja on hyvä koostumukseltaan, sekä maultaan. Kakkupohjan perusohje löytyy täältä. Kakut olivat eri kokoisia, joten laitan munien määrän erikseen.
Isomman kakun välissä oli suolakinuski- ja mansikkamousset ja pienemmässä valkosuklaa- ja vadelmamousset. Kumpikin kakku on ensin kuorrutettu voikreemillä ja sitten vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Koristeet ovat kaulintamassaa.


Elsa kakku 25 hlö
8 munan kakkupohja

Suolakinuskitäyte:
3 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Mittaa fariinisokeri, suola ja kuohukerma kattilaan. Keitä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntumaan. Siirrä seos kylmähauteeseen ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Tämän vaiheen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi. 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sekoittaen loput aineet vaahtoon. 
Yhdistä kinuski-vaahto vispikerma-vaahtoon.

Mansikkatäyte:
300 g mansikoita
3 dl vispikermaa
100 g rahkaa
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä kreemijauhe joukkoon. Lisää mansikkasose lopuksi.

Kuorrutus:
200 g voita
400 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri hiljalleen voin joukkoon. Sekoita lopuksi vaniljasokeri ja vesi. Kreemin voi halutessaan värjätä ja usein se onkin samanvärinen kuin sokeri- tai kaulintamassa.

n.750 g kaulintamassaa


Elsa kakku 15 hlö
5 munan kakkupohja

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa kuohukerma kattilaan. Lämmitä kerma kuumaksi ja nosta pois levyltä juuri ennen kuin se alkaa kiehua. Kaada puolet kermasta suklaan päälle, odota puoli minuuttia ja sekoita. Kaada loput kermat ja sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään. Vatkaa täysin jäähtynyt suklaa vaahdoksi.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen kreemijauhe ja yhdistä suklaavaahtoon.

Vadelmatäyte:
200 g vadelmia
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g rahkaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, rahka, kreemijauhe ja vadelmasose. Sekoita tasaiseksi.

Kuorrutus:
150 g voita
300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri hiljalleen voin joukkoon. Sekoita lopuksi vaniljasokeri ja vesi. Värjää kreemi halutessasi.

n. 500 g kaulintamassaa




Katso myös nämä

0 kommenttia