Appelsiini-pipari popsit

12/08/2016


Osallistuin näillä jouluisilla Appelsiini-pipari popseilla Dr.Oetkerin Kultaiseen joulukalenteriin. Ilokseni resepti valittiin mukaan luukkuun nro 8. Joulukalenterin löydät osoitteesta www.leivojakoristele.fi.

Cake popsit eli kakkutikkarit ovat olleet suosiossa jo pitkään. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun itse kokeilin näitä. Itse "taikinan" teko oli helppoa, mutta kuorruttamisessa tarvitaan hermoja ja näppäryyttä. Leivontatarvike kaupoissa myydään erikseen cake popseihin tarkoitettuja tikkuja, jotka ovat tukevampia, kuin näissä käyttämäni grillitikut. Myös tukevat pillit käyvät tikkuina.

Ohjeesta tulee noin 15 kpl:

150 g pipareita
100 g appelsiinituorejuustoa
200 g tummaa suklaata
nonparelleja/sokerikoristeita

Murskaa piparit tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile palloiksi ja laita tikun päähän.
Sulata suklaa mikrossa. Kasta pallot suklaassa ja nosta pystyasentoon. Ripottele sokerikoristeita päälle ja laita jääkaappiin kohmettumaan.


Katso myös nämä

0 kommenttia