3 x Syötävät vietävät: Joulusuklaat

12/15/2016


Suklaa-pähkinäpalat, appelsiinitryffelit ja piparminttu-jääsuklaa, miltäs kuulostaa?
Ruokalahjat tuntuvat olevan nyt suosiossa ja itse tehty arvossa. Nämä jouluiset suklaat voi kääriä kauniiseen paperiin, rasiaan tai pussiin ja takuuvarmasti lahjansaaja ilahtuu. Tai sitten ihan vain oman perheen joulupöydän makeiksi herkuiksi.
Kokosin kolme helppoa suklaaohjetta, jotka valmistuvat nopeasti ilman erikoisia työvälineitä ja kaikki raaka-aineet löytyvät ihan tavallisesta ruokakaupasta.

Suklaa-pähkinäpalat

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl suolapähkinöitä

Paloittele suklaat astiaan ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita sulaan suklaaseen pähkinät. Levitä leivinpaperille ohuelti ja siirrä jääkaappiin. Paloittele jähmettynyt suklaa.


Appelsiinitryffelit

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
2 tl appelsiininkuoriraastetta
kaakaojauhetta koristeluun

Mittaa kerma kattilaan. Paloittele suklaat. Lämmitä kermaa ja nosta pois levyltä juuri kun se alkaa kiehua. Kaada puolet kermasta suklaan päälle ja odota 30 sekuntia, sekoita. Kaada loput kermat joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää appelsiininkuoriraaste. Nosta suklaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Muotoile suklaasta palloja ja pyörittele kaakaojauheessa.


Piparminttu-jääsuklaa

100 g valkosuklaata
50 g kookosrasvaa
3 rkl tomusokeria
1 kpl piparmintun makuinen karkkikeppi
piparminttuaromia

Murskaa karkkikeppi pieneksi muruksi ja paloittele suklaa. Sulata kookosrasva kattilassa ja nosta pois levyltä. Lisää suklaa öljyn joukkoon ja sekoita. Lisää tomusokeri, muutama tippa piparminttuaromia, sekä reilu puolet karkkikepin murusista. Kaada seos pieniin konvehtivuokiin ja laita jääkaappiin kohmettumaan. Anna hetken olla jääkaapissa ja koristele pinnat lopulla karkkikepin muruilla. Säilytä jääkaapissa.


Katso myös nämä

0 kommenttia