Vadelmakääretorttu

11/06/2016


Kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa ja sen tekemiseen tarvittavat ainekset löytyvät usein valmiina kaapista. Täytteeksi voi laittaa esimerkiksi mousseja erilaisista marjoista, hedelmistä tai suklaasta. Tällä kertaa täyte valmistui viime kesän vadelmista, joita löytyy vielä pakastimestani. Kuvista tulee jotenkin jouluinen fiilis, ehkä tuo väritys tai sitten omat ajatukset, jotka ovat jo siirtyneet joulunaikaan, kaikkiin ihaniin jouluherkkuihin, glögiin ja pipareihin, mutta itse päätähti kuitenkin maistui kesäiseltä.  

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kanmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 225 astetta noin 6-8 min.
Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:
1 dl vispikermaa
1 prk rahkaa (250g)
200 g vadelmia
1/2 dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Murskaa vadelmia hiukan ja lisää vaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa kääretorttu.

Kuorrute:
1 1/2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
vadelmia koristeeksi

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe. Kuorruta kääretorttu kermalla ja koristele vadelmamurskalla.





Katso myös nämä

0 kommenttia