Savulohi-ruispalat

11/11/2016


Tänään kotikeittiöstäni valmistui nämä savulohi-ruispalat kauneushoitolan avajaisiin. Kyseessä oli cocktail tyyppinen tilaisuus kuohuviinin kera. 
Nyt alkaa olla pikkujouluaika käsillä ja mietinnässä on omiin pikkujouluihin tarjottavia. Luulen, että teen nämä savulohi-ruispalat myös ensi viikonlopun cocktailpöytään. Monikäyttöinen savulohitäyte sopii näiden lisäksi vaikka uuniperunan kaveriksi tai voileipäkakun täytteeksi.
Tästä ohjeesta tulee noin 30 kpl cocktailpaloja.

ruisleipää/ruisnappeja
150 g savulohta
1/2 sipuli
1 dl kuohukermaa
1 prk smetanaa
100 g tuorejuustoa
sitruunamehua
tilliä
pippuria
suolaa
yrttejä koristeeksi

Aloita tekeminen ruisleivästä, jollet käytä valmiita ruisnappeja. Ota muotilla tai leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia helposti sormin syötäviä paloja. 
Hienonna kala ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita smetana ja tuorejuusto kermavaahtoon. Lisää savulohi ja sipuli, sekä mausteet.
Pursota täytettä leipäpaloille ja koristele yrteillä.




Katso myös nämä

0 kommenttia