Pestogrissinit ja sinihomejuustodippi

11/24/2016


Italialaiset leipätikut eli grissinit valmistuvat helposti pikkujoulun juustotarjottimelle. Kaupan valmiiden sijaan, näissä on makua ja suutuntumaa. Grissinit sopivat myös keittojen ja salaattien kanssa tarjottaviksi. Pestogrissinien kanssa maistuu sinihomejuustokastike, johon leipätikkuja saa dippailla.

Grissinit
3 dl vehnäjauhoja
2 dl durumjauhoja
1/2 pss hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
1/2 dl öljyä
valmista pestoa

Sekoita kuivat aineet yhteen. Mittaa kädenlämpöinen vesi kippoon ja vaivaa kuivat aineet sekaan. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota reilu puoli tuntia.
Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi. Levitä ylhäältä alaspäin puoleen väliin pestoa ja taita alareuna peston päälle. Leikkaa pystysuunnassa ohuita noin 2 cm levysiä suikaleita. Kieritä suikaleet ja laita pellille.
Paista 225 astetta 10 min.

Dippi
1 prk creme fraice
1/2 prk kermaviiliä
1/2 pkt homejuustoa (esim. aura)
mustapippuria

Sekoita creme fraiche ja kermaviili yhteen. Lisää murustettu juusto ja mausta pippurilla.



Katso myös nämä

0 kommenttia