Mokkabebet

11/30/2016


Huh! Tämä viikko on ollut ihan todella kiireinen, enkä ole kerennyt istahtamaan koneelle ollenkaan. Loppuviikon kakkutilauksien koristeet ovat vieneet oman aikansa. Myöskin pienimmäisen hampaiden tulo ja kävelyharjoitukset verottavat yö- ja päiväunia kiitettävästi ja sen seurauksena oman ajan puute on vaivannut. Noh, jospa kohta helpottaa.

Lupailin lisää ohjeita pikkujoulutarjottavista ja tässä olisi mokkabebejen ohje. Bebejä en ollut tehnyt aikaisemmin ja vähän jännitti kuinka mahtaa käydä. Oikein hyviähän niistä tuli.
Työmäärää näissä bebeleivoksissa on kyllä, mutta esimerkiksi pohjat voi hyvin tehdä aikaisemmin valmiiksi.

Pohjat:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
2-3 rkl vettä

Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri yhteen ja nypi voin sekaan. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Voitele bebevuoat, minimuffinssipellin kolot tai pienet tartalettivuoat ja painele taikina ohuelti vuokiin.
Paista 175 astetta 10 min.

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1/2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunan keltuaista
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl espressojauhetta
100 g voita

Sekoita kerma, kahvi, kananmuna, perunajauhot ja sokeri keskenään kattilassa. Lämmitä seosta ja nosta pois liedeltä juuri ennen, kuin se alkaa kiehua.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää siihen vaniljasokeri ja espressojauhe.
Yhdistä jäähtynyt seos kattilasta sekä vaahdotettu voi. Lusikoi pohjille.

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia

Sekoita kahvi tomusokeriin ja levitä lusikalla tai pursottamalla leivosten päälle. Ripottele kahvijauhetta koristeeksi.



Katso myös nämä

0 kommenttia