Gluteeniton kinuskikakku

11/13/2016



Isänpäiväksi valmistui tämä makea kinuskikakku. Kerrankin osasin mitoittaa oikein ja kakkua ei jäänyt kuin muutama pala. Kakku oli mitoitettu noin kymmenelle hengelle ja käytin pohjassa 20 cm vuokaa.
Ihanat mustat ja kultaiset sokerikoristeet ovat Dr.Oetkerin juuri kauppoihin tulleita uutuuksia.
Täytteessä ja kuorrutuksessa käytin karamellisoitua maitoa eli valmista kinuskia. Kinuskin voi keittää itsekin, mutta tällä säästää aikaa ja yksi purkki riitti sopivasti.

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Paista 175 astetta n. 30 min.

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g karamellisoitua maitoa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

150 g appelsiini mardeladia
appelsiinimehua kostutukseen

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kinuski ja vaniljakreemijauhe.

Kuorrutus:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
100 g voita
200 g karamellisoitua maitoa

Vatkaa valkuaisia vesihauteessa. Lisää sokeri pikkuhiljaa joukkoon. Kun sokeri on sulanut, siirrä kippo lavuaariin kylmään veteen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on viileää. Lisää voi pieninä paloina kokoajan sekoittaen. Sekoita kinuski joukkoon lopuksi.

Koristelu:
sokerikoristeita
fudge paloja


Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta pohja appelsiinimehulla. Sivele marmeladia ohuesti pohjalle ja sen päälle puolet kinuskikermasta. Nosta keskimmäinen pohja päälle ja toista vaiheet.
Levitä 3/4 osa kuorrutetta kakun päälle ja reunoille.
Tee lopusta kuorrutteesta kakun päälle pursottamalla koristeita. Laita fudgepalat pursotusten väleihin ja ripottele sokerikoristeita päälle.

Katso myös nämä

0 kommenttia