Marenkikummitukset

10/26/2016


Halloweenin marenkikummitukset valmistuvat helposti ja hauska jengi koristaa kahvipöytää sellaisenaan. Nämä kummitukset pääsevät kuitenkin kakun päälle, jonka aion valmistaa viikonlopun Halloween juhliin. Marenkikoristeet voi tehdä jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pitkään hyvinä.
Marengin valmistamisesta on paljon erilaisia ja monimutkaisempiakin ohjeita, mutta yksinkertaisesti ja helposti onnistuu myös.

2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
pala suklaata

Erottele kananmunasta valkuaiset kulhoon. Yhtään keltuaista ei saa mennä joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Siirrä marenki pussiin ja pursota pellille kummituksia. Paista 100 astetta noin tunti.
Anna marenkien jäähtyä. Sulata suklaapala mikrossa ja tee esimerkiksi hammastikun avulla kummituksille silmät.



Katso myös nämä

0 kommenttia