Go fat go

10/12/2016


Aihe ei niinkään ole tyypillinen leivontablogille, mutta tässä sitä ollaan tämän kaiken leipomisen ansiosta.
Blogin hiljaisempaan eloon on syy; olen dieetillä. En kuitenkaan aijo olla leipomatta, mutta mielitekojen minimoinnin kannalta leivontaa täytyy vähän harventaa.
Reilu viikko sitten päätin, että nyt on aika tehdä jotain, jotta saisin viimeisetkin raskauden ja leipomisen tuomat kilot pois. Kyseessä ei onneksi ole kuin viisi kiloa ja max. kuusi viikkoa. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on pienentää annoskokoja ja vähentää herkuttelua ja tämä dieetti toimii hyvänä buustina.

Dieetti on Jutta Gustafsbergin Superdieetin edeltäjä Go fat go, jonka perusrunko löytyy netistä ilmaiseksi. Vaikka dieetin ohje on vanha, olen ymmärtänyt, että se liippaa hyvin läheltä myynnissä olevaa Superdieettiä. Päätin siis onnistua pelkän rungon avulla, ilman reseptejä ja Jutan kannustusvideoita. Tällä ohjelmalla on moni laihduttanut noin kahdessa kuussa jopa 10 kg ja senttejä on lähtenyt useita kymmeniä.
Ruokavalio:

Aamupala
45 g kaurahiutaleita
100 g raejuusto (rasvaton)
150 g mehukeitto (sokeroimaton) tai
100 g marjoja
3 kpl omega3

Lounas
100 g kanaa, naudanlihaa tai kalaa
25 g raejuustoa (rasvaton) tai
50 g kananmunan valkuaista
200 g vihanneksia
10 g oliiviöljyä

Välipala
250 g maitorahkaa
100 g marjoja tai
Pro-Fx lo-carp bar patukka tai
40 g Fast Dietmix jauhetta

Päivällinen
100 g kanaa, naudanlihaa tai kalaa
40 g pastaa tai riisiä tai
170 g perunaa
200 g vihanneksia

Iltapala
250 g maitorahkaa tai
150 g raejuustoa (rasvaton)
150 g mehukeittoa (sokeroimaton) tai
100 g marjoja
10 g vehnäleseitä
2 kpl omega3


En ole ottanut ihan kirjaimellisesti ohjeita, en hankkinut omegaa, enkä vehnäleseitä. Proteiinipatukatkin on ollut ihan tavis pirkkaa. Soveltamalla, mutta kuitenkin niin, että saa kaikki tarvitsemat aineet, jotta elimistö voi hyvin koko dieetin ajan. Aterioiden välit pitäisi olla 2-4 tuntia.
Vesi on tärkeä. Sitä pitää juoda 3 litraa. Olen nyt ottanut tavaksi juoda ison lasillisen ennen jokaista ateriaa ja aina nälän iskiessä.
Ruokien painot ovat raaka painoja, eli ne punnitaan ennen paistamista tai keittämistä. Suolaa ja mausteita saa lisätä.


Dieettiin kuuluu myös liikunta ja tässä on ohjeet siihen:

Kävelylenkki 1-3 krt/vko 60 min.
Lihasharjoitus 2-4 krt/vko, 2-6 kierrosta, palautus välissä 1-3 min
kyykky x 15
etunojapunnerrus x15
vatsarutistus x 10-15
penkkidippi x 10-15
supermies x 10
hoover 20-30 sek.

Ensimmäiset neljä päivää olivat niin vaikeita. Päänsärkyä, pyörrytystä, epätodellinen olo, kiukkua ja jatkuva nälkä. Nyt on jo helpottanut. Nälkä on edelleen ja kun ruoka on pöydässä, se ahmaistaan. Mutta on kuitenkin kiva kun on nälkä. Kotona ollessa on aikaa pikku välipaloille vähän väliä ja sitä oikeaa nälkää ei ole tuntunut pitkään aikaan. 

Viikon jälkeen kiloja on pudonnut 2 (suurin osa varmasti vain nesteitä) ja senttejä yhteensä 10 ja voi että miten nää lukemat antaa lisää motivaatiota! Pystyn tähän ja niin pystyt sinäkin!

Katso myös nämä

0 kommenttia