Vadelma-lakukakku

9/27/2016


Vadelma-lakukakku valmistui poikani syntymäpäiväjuhliin. Sain luvan tehdä vaaleanpunaisen kakun, sillä jo edellispäivänä juhlittiin vihreällä Minecraft kakulla asiaankuuluvien hahmojen Endermanin, Creeperin ja Steven seisoessa ylväänä koristeina. On hauskaa, kun lapsetkin ovat mukana suunnittelussa ja ovat jo hyvin tietoisia seuraavien syntymäpäiväkakkujen teemasta.

Kakun pohja valmistui luottoohjeella, jonka löydät täältä. Ohje on neljän munan kakkupohjaan, mutta tässä käytin viisi. Lisää siis yksi kananmuna ja toimi muuten ohjeiden mukaan. Kakkupohjan tein 26 cm irtopohjavuokaan.

Vadelma-lakukakku on täytetty nimensä mukaisilla täytteillä; vadelma- ja lakumousseilla. Vadelmamoussesta noin puolet menee yhteen väliin ja puolet kuorrutukseen. Kuorruttamisessa on hyvä käyttää apunaan pyörivää alustaa ja palettiveistä tai jotain muuta pitkää ja leveää apuvälinettä. Lakumoussen alkuperäinen ohje on kinuskikissalta, tässä vain hieman muutettuna. Muutama hopeatoffee meni allekirjoittaneen suuhun, myös pari lusikallista täytettä, joten yhteen väliin riittää tämä täyte.

Koristele lakumarengeilla, jotka voi tehdä jo aikasemmin valmiiksi, lakupaloilla, sekä hopeahelmillä.

Lakumousse:
1 pss hopeatoffeita
2 dl kuohukermaa
2 dl vispikermaa

Lämmitä kuohukermaa ja hopeatoffeita kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes toffeet ovat sulaneet. Siirrä seos astiaan, jossa voit vaahdottaa sen ja laita jääkaappiin jäähtymään. Toffeekerman täytyy olla täysin kylmää, jotta se vaahtoutuu. Tämä on siksi hyvä tehdä jo edellisenä päivänä.
Vatkaa kylmä toffeeseos vaahdoksi. Vatkaa myös vispikerma erillisessä astiassa vaahdoksi ja yhdistä hopeatoffeekermaan.

Vadelmamousse:
5 dl vadelmia
5 dl vispikermaa
2 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

Lakumarengit:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria (erikoishienoa Siro sokeria)
lakritsiuutetta (Dr.Oetker)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahtoon ja mausta lakritsiuutteella. Pursota leivinpaperille pieniä ruusukkeita ja paista 75 astetta noin tunnin.

Muut koristeet:
2 kpl muumi mustikka-vadelmalakua
pehmeitä hopeahelmiä




Katso myös nämä

2 kommenttia

  1. Onpas kaunis kakku! Hopeatoffeen ystävänä arvelen myös makujen olevan kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ensimmäistä kertaa tein ja maistoin hopeatoffeemoussea ja kyllä vain, hyväähän se oli. Meinasinkin, että seuraavan lakukakun molemmat välit täytän kokonaan tuolla herkulla:)

      Poista