Terveellinen jugurttikakku

9/07/2016


Kakkua aamupalaksi? Mikä jottei! Minua on pitkään himoittanut kokeilla terveellistä aamupalakakkua, jota saisi syödä hyvällä omalla tunnolla. No jaa, eipä nuo epäterveellisemmätkään niin kovasti tunnon tuskia ole aiheuttanut, ennemmin housujen kiristelyä vain. Nyt päätin testata aamupalalle uusia vaatteita ja sopihan ne!
Kakun voi valmistaa edellisenä iltana aamuksi valmiiksi. Pohja on tehty rapeasta granolasta, jota voi valmistaa vaikka tuplamäärän ja käyttää puolet pelkästään jugurtin tai rahkan kanssa. Täytteen makeus tulee mangosta ja vadelmista, sekä hunajasta. Tässä ei siis ole ollenkaan valkoista sokeria.


Granolapohja:
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pähkinärouhetta (esim. saksanpähkinä)
1/2 dl riisijauhoja
1 dl kookosöljyä sulana
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, hunaja ja puolet öljystä. Levitä pellille pieninä kokkareina ja paista 200 astetta noin 10 min. Sekoittele puolessa välissä paistoa, mutta varo rikkomasta kokkareita.
Sekoita loppu puolisko kookosöljyä vähän jäähtyneeseen granolaan ja painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin kohmettumaan.

Täyte:
6 dl turkkilaista jugurttia
200 g mangoa (tuore, tölkki, pakaste..)
100 g vadelmia
2 rkl hunajaa
8 liivatetta

Soseuta mango ja vadelmat ja sekoita jugurttiin. Lisää hunaja. Valmista liivate ohjeen mukaan, lisää jugurttiin ja sekoita kunnolla. Kaada täyte pohjalle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Koristele vadelmilla ja pähkinöillä.


Katso myös nämä

0 kommenttia