Synttäritarjoilut

9/19/2016


Viikonloppuna juhlittiin poikani kahdeksan vuotis syntymäpäiviä. Edellisinä vuosina olen kuvitellut pääseväni helpolla, kun koko homma on hoidettu yhtenä päivänä; ensin kaverit, sitten sukulaiset. Tänä vuonna kutsuttiin perjantai illaksi kaverit ja lauantaina muut. Ei ollut niin kovaa härdelliä ja koko päivän touhutusta ja jaksoimme kaikki viikonlopun paremmin. Kotikaan ei ollut ylösalaisin, kun välissä kerkesi siivota. Näin aijomme toimia jatkossakin. Toki kyllä mietin josko seuraavat kaverisynttärit järjestäisi jossain muualla, pääsisi niin paljon helpommalla!

Kaverisynttäreiden tarjoilut olivat sankarin toiveesta Minecraft kakku, kinkkupizzaa, keksejä, sipsiä, popcornia ja karkkia. Jokainen otti palan kakkua, mutta jäi sitten lautaselle, päälliset syötynä. Mielestäni päällinen oli juurikin se osa, jonka olisi voinut jättää syömättä, en taida ikinä onnistua voikreemillä päällystetyissä kakuissa. Täytteenä oli kinuski- ja päärynämousset. Viime vuonna kakku korvattiin jäätelöannoksilla, jonka jokainen on saanut itse koristella. Tämä oli lasten mielestä hauskaa, hyvää ja yksi ohjelmanumero jo itsessään. Ehkä näin sitten seuraavilla synttäreilläkin.

Lauantain juhlissa oli tarjolla suppilovahveropiirakkaa, lohivoileipäkakkua ja vadelma-lakukakkua.
Vadelma-lakukakku on pyörinyt mielessä jo tovin ja nyt sain tilaisuuden toteuttaa sellaisen. Kakun vaaleanpunainen kuorrutus ei haitannut jätkää ollenkaan, olihan täytteenä aivan valtavan hyvää kinuskikissan hopeatoffeemoussea, ai ai!

Suppilovahveroita olemme käyneet mieheni kanssa ahkerasti metsästämässä ja piirakoita olenkin tehnyt jo useamman kerran.


Lohivoileipäkakun toteutin kääretorttutyyliin rullaksi ja oli ehkä paras voileipäkakku minkä olen tehnyt. Tavallisesti minulla on täyteessä majoneesia, joka tekee siitä hieman raskaan oloisen. Nyt lohi sai kaverin kermavaahdosta, smetanasta ja tuorejuustosta.Laittelen ohjeista omat postaukset pikapuoliin!

Katso myös nämä

0 kommenttia