Puolukka-valkosuklaa blondiet

9/29/2016


Tahmean pehmeät blondiet maistuvat syyspäivänä. Blondiet eli blonde brownies tai golden brownies ovat brownien siskoja, serkkuja tai jotain muita sukulaisia, erona vain väri; blondiet on blondeja.

Meidän perheessä puolukat kuuluvat ainoastaan puolukkahilloon tai vispipuuroon ja piste. Totta puhuakseen, en ole edes koittanut tarjota niitä missään muussa muodossa. Poikkeuksia täytyy joskus tehdä ja jotain uutta kokeilla ja voin kertoa, että tämä poikkeus oli erittäin onnistunut! Kirpeitä puolukoita ja makeaa valkosuklaata, täytyykö enempää kertoa!

100 g voita
100 g valkosuklaata
3 dl puolukoita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
(valkosuklaata koristeluun)

Sulata voi. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Yhdistä leivinjauho vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, lisää ohuena nauhana taikinaan ja sekoita.
Vuoraa (30x20cm) uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina tasaiseksi. Ripottele puolukat päälle.
Paista 175 astetta noin 20-25 min.
Leikkaa vähän jäähtyneet blondiet paloiksi ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.



Katso myös nämä

2 kommenttia

  1. Uskon, että ovat taatusti aivan ihania, näyttävätkin niiiin herkullisilta. Makeaa ja kirpeää samassa, nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olivatkin hyviä, kiitos! Kiva kun kävit vastavisiitillä, mukavaa syksyä sinulle:)

      Poista