Omena-rahkapiirakka

9/05/2016


Omenoita putoilee puusta ja nyt viimeistään on oikea aika leipoa omenapiirakkaa. Tässä on hyvä perusresepti, jota voi muunnella makumieltymysten (ja kaapin sisällön) mukaan. Mantelijauhot voi korvata vehnäjauholla tai esimerkiksi kaurahiutaleilla. Vaniljakastike tai -jäätelö kuuluvat ehdottomasti omenapiirakan kanssa, mutta tällä kertaa kastikkeeksi pääsi kuitenkin kinuski, joka sopi mielestäni älyttömän hyvin. Kinuskikastike on valmista karamellisoitua maitoa, jonka ohensin tilkalla vettä.
Ihana kummityttöni täytti vuoden ja tällä, sekä muilla herkuilla kahviteltiin pienen neidin juhlapäivänä.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
6-8 omenaa
1 prk rahkaa
1 dl kermaa
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuori omenat ja pilko ohuiksi siivuiksi. Sekoita muut ainekset yhteen ja levitä pohjalle. Lisää omenasiivut limittäin täytteen päälle. Voit halutessasi vielä ripotella kanelia ja sokeria omenoiden päälle.
Paista 175 astetta noin 40 min.





Katso myös nämä

0 kommenttia