Lohivoileipärulla

9/21/2016


Täältäpä lupaamani ohje maukkaan ja näyttävän lohirullan valmistukseen. Uusia tekniikoita on hauska kokeilla ja jos ensimmäisellä kerralla ei ihan onnistuisi, saa kuorrutteella aika paljon anteeksi. En muista mistä nappasin idean tähän kääretortun tyyliseen suolaiseen versioon. Alkuperäisessä versiossa leivät aseteltiin limittäin päällekkäin ja ensin meinasinkin kokeilla tätä versiota. Jotenkin leivänpalat näyttivät hassuilta ja tönköiltä näin aseteltuina, joten päätin kokeilla vieriviereen asettelua. Rullausvaiheessa joutui tekemään aika ison työn, että leipäviipaleet pysyivät yhdessä ja pieniä rakoja pääsi syntymään. Kakku pysyi kuitenkin hienosti kasassa, eikä leikkausvaiheessakaan tullut ongelmia. Kuvassa alla on nämä kaksi tapaa asetella leipäviipaleet.Pohja:
2 pkt paahtoleipää
maitoa kostutukseen

Poista leivistä reunat. Asettele leipäviipaleet kelmun päälle ja kostuta reilusti maidolla.

Täyte ja kuorrutus:
200-300 g savulohta
1 sipuli
1/2 salaattipussi
2 dl kuohukermaa
2 prk smetanaa
200 g yrttituorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
pippuria
suolaa
viikunoita
yrttejä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää smetana, tuorejuusto, sitruunamehu ja mausteet ja sekoita. Siirrä vähän yli puolet täytteestä toiseen kulhoon ja sekoita siihen lohi, sekä pieneksi pilkottu sipuli. Levitä lohitäyte leipäviipaleiden päälle. Ripottele pieneksi revitty salaatti lohitäytteen päälle. Rullaa tiukaksi kääreeksi kelmun avulla. Tein tämän edellisenä iltana ja kuorrutin vasta tarjoilupäivänä, jolloin leipä oli kostunut kunnolla.
Ota rulla varovasti pois kelmukääreestä ja siirrä tarjoiluvadille. Kuorruta lopulla kerma-smetana-tuorejuustoseoksella ja koristele viikunoilla ja yrteillä.

Katso myös nämä

0 kommenttia