Omena-kaurapaistos ja itsetehty vaniljakastike

8/25/2016


Omenakausi on täällä! Ja meillä on omenapuu jonka oksat notkuu kypsiä omenoita. Omenareseptejä saa siis ahkerasti kehitellä tässä syksyn mittaan. Kaurapaistosta tein edellisen kerran toissapäivänä, samalla reseptillä, mutta omenoiden tilalla vain mustikoita. Sekin oli hyvää, mutta tämä vielä parempaa. Vuoallinen tyhjeni hetkessä ja seuraavaksi teenkin kaksinkertaisen annoksen.

Paistos:
5 omenaa
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
kanelia

Kuori omenat ja pilko pieniksi. Nypi kaurahiutaleet ja sokerit huoneenlämpöiseen voihin. Lado omenat uunin kestävään vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Laita omenoiden päälle kauramuru. Paista 225 astetta noin 20 min.  

Vaniljakastike:
3 dl maitoa
0,5 tl vaniljarouhetta (tai 1 tanko)
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl maissitärkkelystä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita maito ja vanilja kattilaan lämpeämään. Sekoita keltuaiset, maissitärkkelys ja sokerit keskenään. Kaada kiehumispisteessä oleva maito seoksen päälle ja sekoita. Jäähdytä ennen tarjoilua.




Katso myös nämä

2 kommenttia

  1. Moikka, tulin vastavierailulle. :) Namskis, omenapaistos on meidänkin perheen suosikki ja etenkin näin syksyisin sitä tulee tehtyä aina kun vain omppuja on saatavilla. Mukavaa syksyn jatkoa! :)

    Heidi // http://gojiavocado.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi! Kiva kun kävit vierailemassa:) Omenapaistos tosiaan katoaa hetkessä ja on niin helppo ja nopea tehdä!

      Poista