Juuressämpylät

8/30/2016


Hävikkiviikon kunniaksi päätin hävittää jääkaapissa pyörineen kesäkurpitsan näihin syksyisiin sämpylöihin. Meillä nirsoillaan lähes kaikkien kasvisten kanssa, joten niiden väkisin syöttäminen on hankalaa. Piilottamalla saattaa jokunen rehu päätyä vahingossa vatsaan saakka. Itsetehdyt, lämpöiset sämpylät maistuvat aina, nämäkin, vaikka kuulinkin muutaman "yäk, täällä on jotain vihreää" kommentin. Tähän taikinaan voit upottaa muitakin jääkaappiin unohtuneita kasviksia halutessasi.
Taikinasta tulee noin 15 kpl sämpylöitä.

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
10 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukan siemeniä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa

Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaurahiutaleet, auringonkukan siemenet, suola ja hiiva yhteen ja lisää ne kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa jauhot taikinaan. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa, lisää myös öljy. Sekoita viimeiseksi raasteet. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota liinan alla puolisen tuntia.
Leivo sämpylöiksi, ripottele auringonkukan siemeniä päälle ja anna vielä kohota hetken ennen paistoa. Paista 225 astetta 15 min.



Katso myös nämä

0 kommenttia