Galette sienillä ja sipulilla

8/23/2016


Galette on ranskalainen pellillä paistettu piirakka, jossa reunat taitetaan täytteen päälle. Hieman repeilevät reunat tuovat piiraaseen rustiikkisen tunnelman. Ja mikä parasta, tämän leipomisessa ei todellakaan tarvitse olla pikkutarkka.
Galeten voi täyttää melkeinpä millä tahansa ja siitä voi leipoa myös makean version. Piirakka käy hyvin lounaaksi salaatin kanssa.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vettä
0,5 prk rahkaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikina palloksi.

Täyte:
1 l sieniä (käytin kanttarelleja)
2 sipulia
pippuria
suolaa
2 keltuaista
1 prk ranskankermaa
0,5 prk rahkaa
1 dl juustoraastetta

Paista sieniä ja sipulia kevyesti pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keltuaiset, ranskankerma, rahka ja juustoraaste yhteen. Lisää vähän jähtyneet sienet ja sipuli seokseen.

Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi. Reunat saavat olla epäsymmetriset ja repaleiset. Levitä täyte pohjalle niin, että reunaa jää noin 5 cm tyhjäksi. Käännä reunat täytteen päälle. Paista 200 astetta noin 30 min.


Katso myös nämä

0 kommenttia