Terveelliset välipalapatukat

7/15/2016


Raakaleivonta on ollut suosiossa jo joitain vuosia. Olen ollut kiinnostunut aiheesta, mutta kynnys kokeiluun on ollut iso. Raakaleivonnassa käytettävät aineet ovat huomattavasti kalliimpia ja epäonnistumisen pelossa ovat jääneet kaupan hyllylle.
Nyt kuitenkin huomaan, että kannan kaupasta vieläkin kalliimpia ja sokerisia välipala- ja proteiinipatukoita kotiin, joten miksei kokeilisi valmistaa niitäkin itse. Näistä patukoista tuli yllättävän hyviä ja pienellä vaivalla. Ehkä sitä uskaltaa seuraavaksi kokeilla vaikka kokonaista kakkua.

Raakaleivonnan ideana on, että leivonnaiset valmistetaan kuumentamatta yli 45 asteeseen. Näin saadaan kaikki hyöty irti terveellisistä raaka-aineista. Uunin sijaan leivonnaiset tekeytyvät jääkaapissa tai pakastimessa. Sokeri, vehnä, kananmunat ja maitotuotteet korvataan muilla aineksilla. Raakaleivonnaiset sopivat siis keliaakikoille, vegaaneille, maitoallergikoille ja diabeetikoille.


5 annosta:

200g tuoreita taateleita
100g cashew pähkinöitä
2dl kaurahiutaleita
50g kuivattuja marjoja
3rkl juoksevaa kookosöljyä
(hunajaa)

Laita taatelit kylmään veteen likoamaan (n.puoli tuntia). Purista taateleista ylimääräinen vesi pois ja poista siemenet. Rouhi pähkinät karkeaksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisässä kaulimen avulla. Lisää taatelit, kaurahiutaleet, marjat ja kookosöljy ja hurauta tehosekoittimessa massaksi. Jos et omista tehosekoitinta, niin pilko taatelit veitsellä pieniksi ja sekoita muut aineet esimerkiksi puuhaarukalla joukkoon. 
Taatelit ovat melko makeita, mutta halutessasi voit maustaa vielä hunajalla. Huomaa kuitenkin, että hunaja ei ole vegaanista.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen astia (käytin pakasterasiaa 13x18cm) leivinpaperilla ja painele massa tiiviisti pohjalle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Kiedo patukoiden ympärille leivinpaperisiivut ja säilytä jääkaapissa.
Katso myös nämä

0 kommenttia