Snickers kakku

7/19/2016


Suklaata, kinuskia, pähkinöitä, ai ai! Tässä kakussa ei ole muuta vikaa kuin kalorit. Yksi palakin riittää, on niin tuhtia tavaraa. Ohjeesta tulee reilu annos, puolittaminen kannattaa jos syöjiä ei ole neljää enempää. Suklaaganachen ohjeen otin Unelmaa leipomassa blogista. Tämä oli täydellistä vaniljajäätelön kanssa!

Täytyykin tästä kaivaa lenkkivaatteet esiin...

Browniepohja:
150g voita
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
200g suklaata

Sulata suklaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Lisää suklaa ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
Paista 175 astetta 30 min.

Kinuskitäyte:
3dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
3dl suolapähkinöitä

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja keitä seosta noin 5 minuuttia. Sekoita suolapähkinät kinuskiin.

Suklaaganache:
2dl kuohukermaa
200g suklaata

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada puolet suklaan päälle. Odota 30 sekuntia ja sekoita. Lisää loppu kerma ja sekoita tasaiseksi.


Kokoaminen:
Kumoa jäähtynyt pohja tarjoiluastialle. Laita 2/3 osaa jäähtynyttä kinuskitäytettä pohjan päälle. Levitä suklaaganache tasaisesti päälle ja reunoille nuolijan tai palettiveitsen avulla. Laita kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy hiukan. Koristele lopulla kinuskitäytteellä.




Katso myös nämä

0 kommenttia