Mustikka juustokakku

7/08/2016


Pikkuhiljaa metsistä alkaa löytymään taas hyviä, terveellisiä ja ilmaisia raaka-aineita. Veikkaan, että omat puskissa kyykkimiset ovat tämän kesän osalta melko vähissä tuon puolivuotiaan kannettavan vuoksi. Onnekseni isommat lapset ovat jo sen verran isoja, että he voivat käydä lähimetsässä keskenään. Mustikanpoiminta on mukavaa puuhaa tylsistyneille kesälomalaisille ja äiti kiittää!
Näistä metsiemme superfoodeista leivottiin herkullinen juustokakku.


Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Murskaa keksit. Helpointa on laittaa keksit vahvaan muovipussiin ja painella sormin tai kaulimella rikki. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksimuru pohjalle.

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
5 liivatetta
200 g mustikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juustot, sokeri ja mustikat kermavaahdon joukkoon. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja lämmitä kattilassa juoksevaksi. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.

Koristeluun käytin karhunvatukoita ja luonnonkukkia.


Katso myös nämä

0 kommenttia