Yrttifocaccia

6/21/2016



Juhannuksen evääksi käy herkullinen focaccia. Sen voi leipoa jo kotona ja pakata vaikka mökille mukaan. Miksei toimisi kivana tuliaisenakin. Tämä leipä sai mausteensa oman pihan yrteistä.
Olen onneton kaikkien kukkasten kanssa, mutta nämä ulkona asustavat yrtit ovat ihmeekseni kasvaneet oikein hyvin. Syynä tähän saattaa olla innokkaat kasvien kastelijat, joille vesileikit on maailman parasta.

Tästä ohjeesta tulee kaksi pientä leipää tai vähän vajaa pellillinen:

5 dl jauhoja
1 pss kuivahiivaa
2½ dl vettä
1 dl öljyä (rypsi- tai oliiviöljy)
1 tl suolaa
pippuria
yrttejä (basilika, korianteri, meirami, persilja, tilli, timjami)

kirsikkatomaatteja
salaattijuustokuutioita

Silppua yrtit. Laita jauhot, kuivahiiva, yrtit ja mausteet kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita. Lisää viimeiseksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota liinan alla noin tunti.
Kumoa kohonnut taikina pellille ja painele levyksi. Paina puolikkaita kirsikkatomaatteja ja salaattijuustokuutioita leivän pinnalle.
Paista 225 astetta 20 min. Koristele yrteillä ja halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.



Katso myös nämä

0 kommenttia