Pina colada sorbetti

6/03/2016


Kesä ja jäätelö vai kesä ja drinkki tai oikeastaan vielä parempaa; kaikki yhdessä!
Tästä piti ihan oikeasti tulla jäätelöä, mutta kaksi asiaa meni pieleen. Jäätelöntekijä on ehkä malttamattomin ihminen ikinä ja toiseksi nestettä oli ihan liikaa. Tämä sorbettimaisuus ei kuitenkaan haitannut yhtään, päinvastoin, kaikki maut tuli selvästi esille ja tuntuma oli kevyt. Jäätelöt ja sorbetit on hyviä kesäherkkuja ja niitä voi tehdä kerralla reilusti pakkaseen.

2 prk kookosmaitoa
4 dl kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 prk ananaspaloja
1 dl tummaa rommia

Laita kerma ja kookosmaito kattilaan ja lämmitä seos, älä kiehauta. Tässä minulla kävi ensimmäinen "moka". Jos haluat jäätelömäisempää, niin jätä kookosmaidon kirkas liemi käyttämättä, eli käytä purkista vain se paksu valkoinen tahna. Erottelu on helpompaa jos kookosmaitopurkki on ollut hetken jääkaapissa.

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan vesihaudetta varten.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja siirrä tämän jälkeen kippo vesihauteen päälle.
Lisää kuuma kerma-kookosmaito seos pikkuhiljaa keltuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa vielä noin 10 minuuttia. Tein tämän vaiheen liian hätäisesti ja tästä syystä seos ei ehtinyt sakeentua riittävästi.

Soseuta ananakset ilman mehua (laitoin erehdyksissä mehunkin), lisää rommi joukkoon ja yhdistä kermaseokseen.

Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja siirrä jääkaappiin. Kun seos on kylmää, siirrä pakastimeen. Jäätelöä olisi hyvä käydä välillä sekoittelemassa pakastuksen aikana niin kauan, että se kohmettuu. Astian syvyydestä riippuen pakastukseen menee noin 4 tuntia.
Muokkaus tekstiin tai oikeastaan otsikkoon. Sorbetti on ehkä väärä nimitys, sillä sorbetti tehdään usein hedelmien tai marjojen mehusta ja siinä ei käytetä lainkaan maitotuotteita. Olisiko tämä sitten jäätelösorbettia? Vai sorbettijäätelöä? Kummin vain niin hyvää kuitenkin oli :)

Katso myös nämä

0 kommenttia