Mansikka-marenkikakku

6/26/2016


Tämän kakun juttu on rapeassa marenkikuorrutteessa ja ihanissa kotimaisissa mansikoissa.
Ehkä maailman paras kakku ikinä syötiin hyvän grilliruoan jälkkärinä juhannusaattona maailman parhaiden ystävien seurassa. Enkä edes liioittele, kummassakaan!

Kakun teko kannattaa aloittaa ylhäältäpäin eli marenkikuorrutteesta, jonka voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä. Marengin tekeminen on nopeaa, mutta kuivattaminen hidasta.
Kaakaokakkupohja valmistui vakioksi muodostuneella, näppärällä lasitekniikalla, jossa kolmeen lasiin mitataan aineksia yhtä paljon.


Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2/3 osa) ja perunajauhoja (1/3 osa), näitäkin yhtä paljon kuin munia ja sokeria. Laita jauhojen sekaan leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Siivilöi jauholasillinen vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 astetta 40 min.

Täyte:
4 dl vispikermaa
500 g mansikkarahkaa (Rainbow)
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
rasiallinen mansikoita (400 g)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja kreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Pilko mansikat.

Marenkikuorrutus:
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
punaista geeliväriä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys hiljalleen vaahtoon samalla vatkaten. Marenki on valmista, kun vatkatessa pinnalle muodostuu huippuja. Värjää geelivärillä. Piirrä leivinpaperille kakkupohjan kokoinen ympyrä ja levitä marenki siihen (jätä muutama lusikallinen reunojen marenkimurskaa varten). Nostele lusikalla pinta epätasaiseksi ja pirskottele geelivärillä pisaroita pinnalle. Lusikoi murskaa varten jätetty marenki samalle leivinpaperille marenkilevyn viereen reunalle.  
Paista 100 astetta 1,5-2 tuntia.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Laita pohja kakkuvadille ja kostuta. Kostutukseen käy mehut, limut tai vaniljasokerilla maustettu maito. Tässä käytin sitruunalimua.
Levitä 2/3 osaa täytettä pohjalle. Ripottele pilkotut mansikat täytteen päälle. Laita päälimmäinen kakkupohja mansikoiden päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja reunoille. Levitys käy parhaiten nuolijalla tai palettiveitsellä.
Nosta marenkilevy varovasti kakun päälle. Murskaa reunoille varaamasi marenki ja levitä kakun alaosaan.


Katso myös nämä

2 kommenttia

  1. Aivan upean näköinen marenkikakku!! <3 Ihana blogi sinulla ja inspiroivia ohjeita :)

    lauralaittaaruokaa.blogspot.fi <-- ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura kivasta kommentistasi! Täytyykin käydä tutustumassa blogiisi. Mukavaa viikonloppua!

      Poista