Gluteeniton juustokakku

6/11/2016


Uunissa paistettu amerikkalaistyylinen juustokakku saa avata blogini Juustokakut osion. Juustokakku sai koristelun kirsikoista, joita on vasta tullut kauppojen hyllyille, nam nam. 
Kakun tekeminen ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin, sillä valitsin irtopohjavuoan, jonka reunassa on pieni halkeama. Tämä ei ole haitannut paksumman taikinan kanssa, mutta voitte vain arvata mitä kävi! Uunin pohjalle kasaantui juusto-munakokkelia ja käry oli aikamoinen.
Välillä sitten putsattiin uunia ja paikattiin halkeamaa. Loppu hyvin kuitenkin, vaikka kakusta tulikin vähän ohuempi, niin hyvää oli. 

Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä (esim. digestive)
50 g voita

Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
2 dl kermaa
3 kananmunaa 
1½  dl maizenaa
400 g tuorejuustoa 
250 g mascarponea
2 dl sokeria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada keksipohjalle.
Paista 175 astetta noin tunnin.

Koristele kirsikoilla.




Katso myös nämä

1 kommenttia

  1. Kiitos kommentistasi Kanelitytön kakkuparatiisi❤ Nää tekniset asiat on vielä hakusessa ja hienosti onnistuin poistamaan sen, hupsista...

    VastaaPoista