Toscaboston

5/27/2016


Tehtiin lasten kanssa viikonlopun venereissulle evästä. Bostonpulla kätkee sisäänsä ihanan toscatäytteen ja kuorrute hoitui samasta täytteestä. Helppoa, erilaista ja ihan tosi hyvää.
Puolen litran taikinasta puolet meni 26 cm vuokaan tehtyyn bostonpullaan ja puolesta pyörittelimme perinteisiä voisilmäpullia. Eli jos haluat tehdä vain vuoallisen, tee taikina puolta pienemmäksi.

Pullataikina:

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
14 dl vehnäjauhoja
100 g voita

1 kananmuna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa maitoon kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää jauhoja vähitellen, samalla vaivaten taikinaa. Lisää huoneenlämpöinen voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa reunoilta.
Kohota liinan alla puoli tuntia.

Täyte ja kuorrute:

150 g voita
200 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
(2 rkl vehnäjauhoja)

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaikki muut ainekset paitsi jauhot.
Laita puolet täytteestä kattilaan ja lisää jauhot siihen. Kiehauta seos ja nosta jäähtymään.

Kauli puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täytettä (täyte jota ei ole kiehautettu) ohuelti koko pohjaan ja rullaa poikittais-suunnassa niinkuin korvapuustia tehdessä. Leikkaa rulla noin 4 cm kokoisiksi paloiksi. Asettele palat voideltuun vuokaan ja voitele munalla.
Paista 200 astetta noin 20 min.

Levitä kiehautettu kuorrutus pullan päälle ja paista vielä 10 min uunissa.





Katso myös nämä

0 kommenttia