Täytekakkuja

5/09/2016


Sain viikonloppuna kunnian tehdä täytekakkuja ystäväni vanhempien syntymäpäiväjuhliin. Kaksi kertaa kuusikymmentä, onhan siinä jo aihetta juhlaan! Kakkuihin sain vapaat kädet ja päätin tehdä kaksi erilaista, mansikka- ja suklaatäytekakut. Ideoita ja ohjeita lainasin Kinuskikissa- ja Sokerimuruja blogien sivuilta.
Kakut tein 26 cm pyöreään vuokaan. Suklaakakkuun lisäsin ½ dl kaakaojauhetta ja vastaavasti vähensin vehnäjauhoja saman verran. Pohjat on helppo tehdä myös gluteenittomana, vaihtaa vain vehnäjauhon tilalle gluteenitonta jauhoseosta. Täytteiden ohjeet riittää yhteen väliin.

Pohjat (ohje yhteen pohjaan)

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(½ dl kaakaojauhetta)

Varaa kolme saman kokoista lasia. Riko yhteen lasiin kananmunat. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin tulee vehnäjauhoja (60%) ja perunajauhoja (40%) yhtä paljon kuin sokeria ja kananmunia, päälle leivinjauhe ja sekoita.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon muutamassa erässä ja sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun (irtopohja)vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min.


Mansikkakakun täytteet

Mansikkamousse:
200 g mansikoita
2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Murskaa puolet mansikoista ja pilko puolet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat, tuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kinuskimousse:
3 ½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Mittaa 1 ½ dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta nopeasti. Siirrä seos jääkaappiin. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa hyvin jäähtynyt kerma-fariiniseos vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon.

Suklaakakun täytteet

Suklaamousse:
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermaan rahka, tomusokeri sekä suklaa ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.  

Mustaherukka-valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
1 prk mustaherukkatuorejuustoa

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Kuorrutus (ohje yhteen kakkuun)

Sveitsiläinen marenkivoikreemi:
4 kananmunanvalkuaista
200 g sokeria
250 g voita
(100 g suklaata)
(pastaväriä)

Laita valkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteen päälle. Vatkaa valkuaisia ja sokeria niin kauan, että seos on kuumaa ja sormella koittaessa et tunne sokerikiteitä. Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Kun seos on viilennyt, lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä samalla vatkaten.
Suklaakuorrutteen saat lisäämällä marenki-voivaahtoon sulatettua suklaata tai voit värjätä haluamasi väriksi pastaväreillä.

 
 

Katso myös nämä

0 kommenttia