Täydellinen raparperipiirakka

5/21/2016


Voi moro kuinka hyvää tästä kesän ensimmäisestä raparperipiirakasta tulikaan, nami! Pelkästään piirakan kuorrutetta olisi voinut lusikoida suuhun enemmänkin. Raparperin hapokkuus ja rahkan pehmeys toimii yhdessä loistavasti ja kookoksen ystävänä kuorrutus meni nappiin. Tätä herkkua täytyy tehdä uudestaan.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää muutamassa erässä taikinaan.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Raparperitäyte:
4 dl raparperia pilkottuna
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja levitä pohjalle.

Kuorrute:
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja muna ja vatkaa sekaisin.
Levitä kuorrute raparperien päälle.
Paista 175 astetta 40 min.







Katso myös nämä

0 kommenttia