Sitruuna sydän laku

5/11/2016


Uusi ihana Maku lehti kaneli & sokeri on selattu kannesta kanteen monta kertaa. Jotenkin eksyn aina ihailemaan lehden puolivälin herkullisia kuppikakku kuvia ja niiden inspiroimana päätin leipoa oman version sitruunasta ja lakusta. Jo pidemmän aikaa olen jostain syystä himoinnut sitruunaisia leivonnaisia (olenkohan hieman hapan…), joten nämä herkut maistuivat erityisen hyviltä.

Tässä on kaneli & sokeri lehden kuppikakkujen perusohje (n. 12 kpl):

150 g voita
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon voisula ja jogurtti (minulla ei ollut kaapissa jogurttia, joten käytin maustamatonta rahkaa).
Jaa taikina kuppikakkuvuokiin ja paista 200 astetta 20 min.


Täytin hieman jäähtyneet kuppikakut Dr.Oetkerin sitruuna muffinitäytteellä. Pakkauksessa on kätevä putkilo joka painetaan kuppikakun sisään ja pursotetaan täytettä haluama määrä.

Kuorrutus:

2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
Lakritsiuutetta (Dr.Oetker)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri ja pieni määrä lakritsiuutetta. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutetta jäähtyneille kuppikakuille ja koristele lakukastikkeella ja nonpareilla.


Katso myös nämä

0 kommenttia