Sitruuna sydän laku
5/11/2016
Tässä on kaneli & sokeri lehden kuppikakkujen
perusohje (n. 12 kpl):
150 g voita
3 kananmunaa2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri
vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi
muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon voisula ja jogurtti (minulla ei
ollut kaapissa jogurttia, joten käytin maustamatonta rahkaa).
Jaa taikina kuppikakkuvuokiin ja paista 200 astetta 20
min.Täytin hieman jäähtyneet kuppikakut Dr.Oetkerin sitruuna muffinitäytteellä. Pakkauksessa on kätevä putkilo joka painetaan kuppikakun sisään ja pursotetaan täytettä haluama määrä.
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa2 rkl tomusokeria
Lakritsiuutetta (Dr.Oetker)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri ja
pieni määrä lakritsiuutetta. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutetta
jäähtyneille kuppikakuille ja koristele lakukastikkeella ja nonpareilla.
0 kommenttia