Lohi-katkarapuvoileipäkakku
5/02/2016
Meillä vietetään tänään syntymäpäiväjuhlia ja yllätyksenä
tein voileipäkakun sankarille. Voileipäkakku kruunaa juhlapöydän ja onkin
kevään juhlia ajatellen loistavaa tarjottavaa. Tein tästä kalakakusta pyöreän
version, joka on hieman suorakaiteista haastavampi, sillä leipäviipaleita
täytyy pikkaisen enemmän muotoilla. Pyöreät kakut on mielestäni helpompi ja
kivempi koristella.
Tästä ohjeesta riittää noin 8-10 hengelle pyöreään 20 cm (irtopohja)vuokaan:
1,5 pkt paahtoleipää (käytin Fazerin täysjyvää)
maitoa kostutukseen
Täyte:
100 g kylmäsavulohta200 g katkaraputuorejuustoa
300 g creme fraichea
2 liivatetta
sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche yhteen. Pilko
kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Lisää liivatteet ohuena
nauhana samalla sekoittaen. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.
Kuorrute:
1 dl kuohukermaa200g maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.
Koristeluun:
100 g kylmäsavulohta200 g katkarapuja
1 lime
timjaminoksia
Vuoraa vuoka tuorekelmulla, niin että se peittää pohjan
ja reunat. Tämä kikka helpottaa kakun kumoamisvaiheessa.
Peitä pohja leipäviipaleilla (saksilla on helpompi
muotoilla pyöreitä reunoja). Kostuta kerros pienellä määrällä maitoa. Levitä puolet
täytteestä leipien päälle. Jatka kokoamista leivillä, lopulla täytteellä ja
vielä leipäkerroksella. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.Kakun voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta esimerkiksi nuolijaa tai palettiveistä käyttäen. Reunoille laitoin vähemmän kuorrutetta, jotta kakku sai kevyen ”naku lookin”.
Koristele kakku.
0 kommenttia