Lohi-katkarapuvoileipäkakku

5/02/2016



Meillä vietetään tänään syntymäpäiväjuhlia ja yllätyksenä tein voileipäkakun sankarille. Voileipäkakku kruunaa juhlapöydän ja onkin kevään juhlia ajatellen loistavaa tarjottavaa. Tein tästä kalakakusta pyöreän version, joka on hieman suorakaiteista haastavampi, sillä leipäviipaleita täytyy pikkaisen enemmän muotoilla. Pyöreät kakut on mielestäni helpompi ja kivempi koristella.

Tästä ohjeesta riittää noin 8-10 hengelle pyöreään 20 cm (irtopohja)vuokaan:

1,5 pkt paahtoleipää (käytin Fazerin täysjyvää)
maitoa kostutukseen

Täyte:
100 g kylmäsavulohta
200 g katkaraputuorejuustoa
300 g creme fraichea
2 liivatetta
sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa

Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche yhteen. Pilko kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Lisää liivatteet ohuena nauhana samalla sekoittaen. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.

Koristeluun:
100 g kylmäsavulohta
200 g katkarapuja
1 lime
timjaminoksia

Vuoraa vuoka tuorekelmulla, niin että se peittää pohjan ja reunat. Tämä kikka helpottaa kakun kumoamisvaiheessa.
Peitä pohja leipäviipaleilla (saksilla on helpompi muotoilla pyöreitä reunoja). Kostuta kerros pienellä määrällä maitoa. Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Jatka kokoamista leivillä, lopulla täytteellä ja vielä leipäkerroksella. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kakun voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta esimerkiksi nuolijaa tai palettiveistä käyttäen. Reunoille laitoin vähemmän kuorrutetta, jotta kakku sai kevyen ”naku lookin”.
Koristele kakku.





Katso myös nämä

0 kommenttia