Lempi puurosta näkkäriksi

5/19/2016


Itsetehty näkkileipä on paitsi terveellinen, myös herkullinen välipala. Tämä herkku maistuu voin kanssa ja juhlallisemmin juustojen kera. Helppo ohje sisältää vain puurohiutaleita, vettä ja ripauksen suolaa.
Fazerin Sadonkorjuupuuro löytyy minun aamupala valikoimasta ja se ei sisällä lainkaan lisäaineita. Hiutaleseoksessa on täysjyväkauraa, -ohraa ja -ruista, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä.

5 dl Fazerin Sadonkorjuupuuro hiutaleita
4 dl vettä
vajaa 1 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota noin 15 min.
Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä (1 rkl). Levitä taikina ohueksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 astetta noin 45 min. Tarkkaile paiston loppupuolella ettei näkkileipä tummu.
Murra hieman jäähtynyt levy pienemmiksi palasiksi.

Voi olla että joudut tekemään toisen pellillisen heti perään…







Katso myös nämä

0 kommenttia