Lempi puurosta näkkäriksi
5/19/2016
Itsetehty näkkileipä on paitsi terveellinen, myös
herkullinen välipala. Tämä herkku maistuu voin kanssa ja juhlallisemmin
juustojen kera. Helppo ohje sisältää vain puurohiutaleita, vettä ja ripauksen
suolaa.
Fazerin Sadonkorjuupuuro löytyy minun aamupala
valikoimasta ja se ei sisällä lainkaan lisäaineita. Hiutaleseoksessa on
täysjyväkauraa, -ohraa ja -ruista, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja
kurpitsansiemeniä.
5 dl Fazerin Sadonkorjuupuuro hiutaleita
4 dl vettä
vajaa 1 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota noin
15 min.
Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä (1 rkl). Levitä taikina
ohueksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 astetta noin 45 min. Tarkkaile paiston
loppupuolella ettei näkkileipä tummu.
Murra hieman jäähtynyt levy pienemmiksi palasiksi.
Voi olla että joudut tekemään toisen pellillisen heti
perään…
0 kommenttia