Gluteeniton appelsiinikääretorttu
5/14/2016
Tämän myöhäisen kukkasen vein äidilleni, sillä emme
päässeet viime viikonloppuna kahvittelemaan. Kääretortun tein gluteenittomana
appelsiini-vaniljatäytteellä. Täyte oli kevyt ja sopi niin aikuisten kuin
lastenkin makuun.
Pohja:
4 kananmunaasokeria
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Varaa kolme saman kokoista lasia. Riko yhteen kananmunat.
Laita toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Mittaa kolmanteen
lasiin puolet jauhoseosta ja puolet perunajauhoja, yhtä paljon kuin kananmunia
ja sokeria. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot
pienissä erissä varovasti sekoittaen.Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 astetta 10 min.
Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Täyte:
½ dl limecurdia2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk appelsiinirahkaa (Valio)
100 g valkosuklaata
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää rahka. Sulata
valkosuklaa ja lisää seokseen samalla vatkaten.
Sivele limecurdia pohjalle (notkista vedellä jos on
hankala levittää). Levitä 2/3 osaa täytteestä pohjalle ja rullaa kääretorttu pituus-suunnassa
leivinpaperin avulla rullaksi.Levitä loput täytteet kääretortun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.
Laitoin appelsiinin viipaleita, appelsiininkuorta, marenkia ja orvokkeja koristeeksi.
0 kommenttia