Gluteeniton appelsiinikääretorttu

5/14/2016


 
Tämän myöhäisen kukkasen vein äidilleni, sillä emme päässeet viime viikonloppuna kahvittelemaan. Kääretortun tein gluteenittomana appelsiini-vaniljatäytteellä. Täyte oli kevyt ja sopi niin aikuisten kuin lastenkin makuun.

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Varaa kolme saman kokoista lasia. Riko yhteen kananmunat. Laita toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Mittaa kolmanteen lasiin puolet jauhoseosta ja puolet perunajauhoja, yhtä paljon kuin kananmunia ja sokeria. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 astetta 10 min.
Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte:
½ dl limecurdia
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk appelsiinirahkaa (Valio)
100 g valkosuklaata

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää rahka. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen samalla vatkaten.
Sivele limecurdia pohjalle (notkista vedellä jos on hankala levittää). Levitä 2/3 osaa täytteestä pohjalle ja rullaa kääretorttu pituus-suunnassa leivinpaperin avulla rullaksi.
Levitä loput täytteet kääretortun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.
Laitoin appelsiinin viipaleita, appelsiininkuorta, marenkia ja orvokkeja koristeeksi.




Katso myös nämä

0 kommenttia