Tomaatti-halloumijuustopiirakka

4/24/2016


Ihanan suolainen piirakka sai toimia lohturuokana viikonloppuna. Jäin nimittäin rannalle ruikuttamaan, kun ukkeli suuntasi kalareissulle merille.
Halloumijuustoa en ole ennen kokeillut muuten kuin grillattuna ja mielestäni tämä sopi todella hyvin piirakan täytteeksi. Helppo pohjan resepti on lainattu Valion kinkkupiirakan ohjeesta.  

Pohja:
100 g voita
2 dl jauhoja
2 rkl vettä
0,5 tl suolaa

Täyte:
250 g halloumijuustoa
150 g miniluumutomaatteja
100 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1 tl pestoa
100 g juustoraastetta
pippuria

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko halloumi (käytin halloumit uunissa, sen verran että ruskistuivat hieman) ja tomaatit ja levitä pohjalle. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma, pesto ja pippuri keskenään ja kaada tomaattien ja halloumin päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paisto 225 astetta, noin 30 min.



Katso myös nämä

0 kommenttia