Munkkeja ja vaahtokarkkitikkuja

4/29/2016Tänään on paisteltu munkkeja. Palloja, rinkuloita ja tankoja. Munkkien kaveriksi sopii hyvin Dr.Oetkerin Muffin Center Salted Caramel Suprise. Kinuskinen uutuus maistuu sopivasti suolaiselta ja on tarkoitettu esimerkiksi pursotettavaksi muffinien sisään, mutta miksei käy ihan dippinäkin.

Munkkitaikinan tein ihan peruspullan ohjeella:

2 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa
7 dl jauhoja
100 g voita
1 l rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhojen joukkoon hiiva ja lisää jauhot vähitellen maitoseokseen. Sulata voi ja lisää taikinaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Leivo taikinasta haluaman muotoisia munkkeja ja kohota.
Kuumenna öljy 180 asteeseen ja kokeile pienellä taikinan palalla onko öljy tarpeeksi kuuma. Munkkien pitäisi kellua pinnalla kun öljy on sopivaa.
Paista munkit kullanruskeiksi ja siirrä ritiläkauhan avulla lautaselle jolla on muutama pala talouspaperia rasvan imeytymistä varten. Pyörittele munkit sokerissa.

Vaahtokarkkitikkuihin tarvitset:

- grillitikkuja
- vaahtokarkkeja
- valkosuklaata
- geeliväriä
- nonparelleja

Laita vaahtokarkit grillitikkuihin. Sulata valkosuklaa ja pursota muutama tippa geeliväriä sekaan. Sekoita suklaata niin, että väri ei sekoitu kokonaan suklaaseen, vaan jää raidoiksi marmorin näköiseksi pinnalle. Dippaa vaahtokarkin pää suklaaseen ja ripottele nonparellit päälle. Koveta pystyasennossa, esimerkiksi korkeassa lasissa.


Vapputerveisin Tiina

Katso myös nämä

0 kommenttia