Macaron monday

4/25/2016



En luovuta, en luovuta! Olisikohan tämä nyt viides tai kuudes kerta kun raahaan kaupasta mantelijauhetta (otin varuiksi kolme pussia). Täydellisesti epäonnistuneet macaron leivonta yritykset ovat takana. Ongelmana on ollut lähinnä aknea muistuttava tai liian tumma pinta, mutta nyt vihdoin sain sileitä, leivinpaperilta irtoavia ja kauniita macaroneja.

2 kananmunan valkuaista (n.80 g)
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g sokeria
elintarvikeväriä taikinan värjäämiseen

Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri tehosekoittimessa kunnolla sekaisin ja lisää muutamassa erässä siivilän läpi valkuaisvaahtoon. Kääntele taikina varovasti esim. nuolijalla. Värjää taikina.

Pursota leivinpaperille kiekkoja (halkaisija n. 3-4 cm) ja anna jähmettyä puoli tuntia ennen paistamista.

Paista 125 astetta 15 min.


Näillä vinkeillä onnistuu:
- Mantelijauhe ja tomusokeri kunnolla sekaisin
- Siivilöinti huolellisesti, jotta pintaan ei tule kupruja
- Puolen tunnin jähmetysaika on välttämätön
- Paistoaste ja aika riippuu uunista, tarkasta välillä ettei pinta tummu

Macaronit voi täyttää melkeinpä millä tahansa. Tässä muutamia mitä olen kokeillut:

Sitrustäyte
4 rkl lemon tai lime curd tahnaa
50 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria

Mokkatäyte
1 tl espressojauhetta
100 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria

Vaniljatäyte 
1 pieni purkillinen vaniljavanukasta
50 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria




Katso myös nämä

0 kommenttia